7

saya hampir alami 3 kemalangan .jalanraya malaysia suck .



selamat malam semua .td aku blk rumah ibu bapa aku kt KL dari Shah Alam dlm kol 8.30 camtu tau .aku blk nek moto .yela .mane la nk ade kete .ayah x kasi bwk gi shah alam .tkt nnt jd pape kt kete tuh ,klu jd pape kt aku xpe .hahaha .aku ikut jln motor .sbnrnya bende ni da lama da alami .tp aku x tahan td sbb jalan motor kt federal highway makin bnyk lubang !hish .gile bahaye korang tau x ?da dkt 3 kali aku nk jatuh masa bwk tuh .aku da la bwk 'perlahan' je .first event ,aku terlanggal bonggol yg tajam ,second event aku terlanggar lubang yg sgt dlm .terhenjut gile gak la aku .nk jatuh pon ade gak .aku da la x pki protection pape bwk moto td .cume helmet ,suar dgn baju lengan pendek jela kn ?third event aku hampir terlanggar banjir dalam terowong bwh jambatan tuh .gile tol .klu x da bersepah la aku .mmg mandi jenazah terus kt situ kot .hish geramny .pihak bertanggungjawab x tampal blk ke lubang2 tu ?bebal sungguh .xpela .aku da smp umah .alhamdullilah x jd pape .hehe .syukur pada Allah .dpt gak mkn tongke ayam masak pedas mak aku masak td .sdp gile !




p/s : klu aku excident camni ,aku nk salahkan sape berdasarkan story di atas ?mcm2 leh jadi .saya bukan mat rempit tau .

7 comments:

Totin Jamain said...

Even dah hati-hati benda-benda macan ni memang susah nak elak kan. Kena komplen lah baru JKR bertindak!~

xazryx said...

tu la psl. bebal betol la diorang nih .

zaza said...

hmm bahaya tu..
yg aku pelik, jln yg elok diorg pegi buat baru..
ni haaa yg berlobang-lobang ni xde plak buat baru.. sian plak kalo pkcik2 yg nek moto tu..

FIFIEY LYCHEE MARATION said...

ngeriinya tengok..takkutt:(

Salmia said...

kita je hati2 tp orang yg langgar kita. hmm..
tak semua yg naik motor tu rempit. sy pun bwk motor :)

Ainil Hawa said...

hmm malaysian
kecewa ngn attitude mereka bile on the road
jauh sgt beza dgn negara lain

Rizuan Ismail said...

kat melaka jln lg byk lubang bro..dah turap..tebuk jalan pastu tampal..lame kemudian turap baru balik..sikit mase tebuk dan tampal..gitu jek

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

total di-perah .

Back to Top