23

Google Chrome okayy ,Mozilla Firefox hampeh ?



aku nk mintak tolong skit dgn korang yang berhati mulia di luar sana .tolong bkk blog aku dlm 3 browser ini jika ada .

  • Mozilla Firefox
  • Google Chrome
  • Internet Explorer
  • Lain² Browser(Jika Ada)

dan cube tgk perbezaan template blog aku pada browser² yang korang guna untuk bukak blog aku td .adakah seperti ini ?


atau seperti ini ?




mcm korang nmpk yg aku tandakan kt navigation bar tuh ,bile aku bkk dlm Google Chrome ,hover lamp yg kaler ijau tu okeyy .bile aku bkk kt Mozilla Firefox ,hover lamp tu jatuh plak .aku pon tapaham nape .browser aku prob ke atau template aku prob .tolong kwn2 .tolong tengokkan ye .pastu korang tgk mane satu yg jadik bile korang bkk pki browser seperti yg aku list-kn kt atas tu haa .sob3 .   :(



p/s   :tolong tinggalkan komen klu korang da buat ape aku mintak td .aku nk tgk ape yg problem .plss !


2

saya seorang blogger yang aktif !




jom ramai-ramai kita join segmen abg otai kita ,Ben Ashaari .

---> SAYA SEORANG BLOGGER YANG AKTIF

10

viruses ,please die !jangan jahanamkan pc aku !



sakit otak ,sakit hati skrg ni sume ade .pc aku yg sudah dua tahun bebas dari segala virus tetibe terjangkit virus dari portable hard disk kwn aku .hish .aku igtkn virus ni da mati atau ditelan zaman .rupa-rupanya masih aktif menjalankan tugas dengan menjahanamkan data2 yang ade dlm pc setiap manusia di muka bumi ni .hish virus .bile nk mati pon aku tatau .aku igt da x jumpe da virus ni sejak 2007 .tp virus ni rindu kt aku plak semalam .ARGGHHHH !aku benci la virus ni .berambus la cepat !    :(




nmpk x yg aku tandakan tuh ?tu la virus yang muncul .virus ni akan hidden-kn file korang yg asal dan copy file yang nama same dengan file2 yg virus lakhanat ni hidden-kn .klu korang klik kt virus tuh ,yakni akan merebak ke seluruh file lain .setakat ni aku x klik sbb aku da pernah kene .biarla dia jangkiti hard disk aku yang 1TB ni .wooo .jgn nk kene format sudah la .hard disk aku tu sarat dengan bende2 yg sudah 5 tahun aku kumpul .   :(




p/s :  sekarang tgh scan pki anti-virus .harap2 bleh mati terus virus ni . 
          **** !      :(

3

justin bieber's fever is a nightmare .



OMFG ,i love Justin Bieber ! (lols)





sila lihat pada minit 2.48 untuk kepuasan gelak berdekah-dekah .   xD





suara dan gaya yang lebih hebat dari penyayi asal .   xD





kesian nenek .kene paksa dgn cucu ye .    xD




p/s  : LMFAO .

7

hi-tea PTPL dan hartamas .



halo semua .naek gian tgn aku nak update psl 2 hari ni aku tersangatt la bz .sbb aku x lekat kt umah .aku tidoq umah member aku sbb lama x jumpa depa kn .hohe .so aku akan cite pe aku buat dlm 2 hari ni .sorry pada sesape yg visit blog aku tp aku x dpt menyempat singgah blog korang blk .skrg maybe aku bleh kott blogwalking kejap sementara nk buat pape .hehe .   :)


rabu ari tu aku kene pegi jamuan hi-tea untuk pelajar-pelajar lepasan projek akhir .cewahh .da abis diploma la katakan .mst ade majlis meraikan .HAHA !tp yg ni xde la nk meriah dan formal sgt .cume mkn makanan western dan juga gambaq2 je .aku pon pki t-shirt je pon .mls nk pki baju pegi office .hehe .tp aku kene beli hadiah !so ,aku beli chipsmore je .sape dpt hadiah aku tu kenyangg la kaw .BAHAHAHA !beli pon last minit .dgn fulus zero .mane nk cekau hadiah gempakz .time pemberian hadiah ni dia bg random .alaa .mcm tukar2 hadiah la .da mkn2 sume tuh ,pe lagi ,tukar2 hadiah la .nk tgk aku dpt hadiah camne ?




kebetulan aku dpt hadiah packaging lebih kurang same mcm member aku sebelah ni .tp aku punye kecik .dia punye besar .tp aku punye berat ,dia punye ringan .BAHAHA !mcm special je hadiah ni .sape yg dpt chipsmore aku tuh ,mkn la elok2 ea .tawakal jela dpt hadiah chipsmore .mcm x pernah2 org buat je .HAHA !pas dpt hadiah tu ,aku terus chow smbl2 snap gambar .terus aku pegi umah kwn aku untuk menolong format laptop dia .perghh penat .    xD




smp je umah dia ,terus la bkk laptop dia .nk backup data - data dlm laptop dia besaq ,tal muat hard disk .so ,aku dan kwn2 aku dlm umah dia pegi umah aku .baek format umah aku je an .sambil2 tu bleh sedut mcm2 dari laptop dia .HAHA !tp member2 aku ni pon nk gak sedut barang2 dlm pc aku .tp geram plak aku bile transfer data dari hard disk member aku ke pc aku .lmbt !sejam lebih !maklum la ,300GB .zzz .   : |




sbb mls nk tunggu dpn pc 2,3 jam .aku bwk member2 aku pegi mkn kt tmpt aku .pastu blk umah ,amik hard disk ,terus blk shah alam .psl aku decide nk tido kt sane .nk tgk bola lg .barca lwn arsenal .kalah la plak .geram aku !aku dok sokong barca .tp ok la puas ati .barca maen cantik .tgk bola kt hartamas .pikir nk tgk dkt damansara .tp kt Asia Cafe cam xde org je .pekerja2 dia ade la .x meriah !abis bola kol 5 pagi camtu .aku blk umah member aku ,terus lentok smp kol 3 P.M .barai sgt mata aku sbb tido lmbt sgt .zzz .ohh nk tau x aku dpt hadiah ape ?


sebelum dirabak ..

papp !ashtray rupe ny .HAHA !


thanx yg pada individu yg susah penat lelah membungkus dan membeli hadiah ni .aku hargai .bleh aku pki .HAHA !


p/s   :  x sabar nk pegi langkawi 3/3/2011 nnt !YAHOO !     



8

saya punyai 100-500 followers .




yes .akhirnya aku da join segmen yang dicipta oleh abg otai blogger kita Ben Ashaari .korang xnk join ke ?meh sini meh . 



p/s  :bkn tipu punye .lagi ramai join lg best .mlm ni tutup .cpt !


6

Cara Anda Makan ,Begitulah Cara Anda Bercinta . xD



" Ish! Pelahapnya dia makan! 'Cancel' nak buat pak we!! Tengoklah tu
makanan tepi bibir pun tak dilapnya. Eiii....teruknya."

Perhatikan gaya teman kamu makan! Masing-masing ada gaya yang
tersendiri. Ada yang makan penuh kesopanan, ada yang makan sambil bercakap bahkan sambil tersembur pun ada! Ha...jangan tak tahu. Gaya makan si dia di meja makan juga ada memberikan gambaran sikap sebenar si dia. Apa kata kita selidik. Perhatikan lah bagaimana gaya si dia makan tapi jangan pula sampai dia terperasan. Barulah kamu boleh menilai peribadinya.




Makan dengan tenang
Wah! Skima habis nampaknya. Suapannya penuh hati-hati. Tapi sikapnya
itu buat kamu bosan. Geram pun ada gak. Mana taknya, dia seolah-olah
lebih 'minat' dengan makanan itu berbanding dengan diri kamu sendiri. Namun di sebalik sikap dingin si dia itu menggambarkan bahawa dia seorang yang tegas dalam membuat keputusan dan usah diragui soal kesetiaannya. Kamu tetap satu di hatinya! Cewah!

Asyik belek makanan

Hai! Dia lebih banyak pandang makanan daripada wajah kamu! Macamlah
makan tu sedap sangat. Perhatikan cara dia makan. Cukup teliti. Misalnya kalau makan ikan, tulang-tulang ikan itu siap disusun di tepi pinggan. Elok saja! Usah gusar, itu menandakan dia amat prihatin dalam tiap apa juga yang dilakukan. Selain itu, tentu saja dia memang serius dengan kamu. So, usahlah diragukan cintanya!

Serius ketika makan
Kiranya gaya makan dia okey saja. Tak terlalu cepat atau lambat sangat.
Sesekali dia akan berbual tapi taklah kerap sangat. Bermakna kamu masih lagi 'wujud' di depannya. Namun ketika mengunyah, matanya asyik perhatikan kamu hingga kadangkala kamu nak makan pun segan. Alahai! Bertuahnya badan! Nampak sangat dia teramat sayang terhadap kamu dan tak mahu kamu 'hilang' sesaat pun dari pandangannya. Jaga-jaga, kang nanti tercekik tulang pulak! Sikap pelindung jelas ditunjukkan terhadap diri kamu. Berbahagialah yek!

Makan sambil borak
Syok sangat berbual dengan kamu sampaikan nasi di dalam pinggan pun tak luak. Itu menggambarkan si dia seorang yang periang dan susah nak
tengok dia marah. Tapi, merajuk tu adalah. Selain itu, dia juga gemar
berterus-terang kerana baginya itu adalah antara perkara utama untuk
memastikan sesebuah perhubungan itu berjaya. Tapi awas, jangan buat dia marah. 'Angin satu badan'lah pulak!

Makan sambil kerap tengok jam
Tiap kali makan, selalu nak cepat sedangkan masa masih pangjang dan tak ada perkara yang nak 'dikejar'. Jangan salah faham, bukan dia ada date dengan gadis/jejaka lain, cuma itu dah memang tabiat dia. Itu semua menunjukkan bahawa dia sebenarnya amat menitikberatkan soal masa. Tengok saja tiap kali berjanji. Mesti 'on time' dia sampai. Sebab tu dia tak suka seseorang yang lembap.

Makan sambil merungut

Ada saja yang tak kena. Makanan tak sedaplah, kurang garamlah dan
macam-macam lagi. Kadangkala tu, sakit juga hati kamu dibuatnya. Alah!
Biasalah tu, dia kan jenis yang suka berterus-terang. Apa saja yang
dirasakan tak puas hati akan diluahkan walaupun kadangkala ia merimaskan kamu.Tapi di sebalik sikapnya itu, ia menunjukkan bahawa dia teramat mengambil berat terhadap diri kamu. Cuma awas, dia tu kuat cemburu. Jadi, jangan gatal-gatal nak menjeling jejaka/gadis di meja sebelah walaupun sekadar untuk cuci mata. Nahas kamu nanti!


3

100 Topik Yang Anda Boleh Blogging .



hari ni aku nk kongsi skit tips untuk korang menaikkan traffic korang dan juga topik yang korang boleh post .sesetengah blogger mesti kusut nk tulis psl ape an .ni haa aku bg 100 ways to blogging .hambik kaw .HAHA .


  1. Personal
  2. Technology
  3. How to Guide
  4. Tutorials
  5. Fun
  6. Photoshop Basics
  7. Football
  8. Sports
  9. Politics
  10. Entertainment
  11. Movie Gossips
  12. Blogging tips
  13. Photography
  14. Softwares
  15. Music & Album reviews
  16. Nature
  17. Environment
  18. Windows OS
  19. Google Products
  20. Gaming
  21. Mobile Games
  22. PC Games
  23. Cars
  24. Mobile collection and reviews
  25. Gadgets
  26. Insurance
  27. Finance
  28. Secrets
  29. Painting
  30. Creative Arts
  31. People
  32. Pet & Animals
  33. Energy
  34. Science
  35. Biotechnology
  36. Bikes
  37. Wallpapers
  38. Jokes
  39. SMS
  40. Flights
  41. NASA
  42. Aernoutics
  43. Space and Cosmos
  44. Twitter
  45. Orkut
  46. Facebook
  47. Opinions
  48. Microsoft
  49. Electonics
  50. Academics
  51. Colleges & Universities
  52. Food and Drink
  53. Health
  54. Fitness
  55. Celebrities
  56. Special Occassion
  57. How stuff works
  58. Tips and tricks
  59. TV Channels
  60. Reality Shows
  61. Travel
  62. Physics
  63. Philosophy
  64. Youtube
  65. Cartoons
  66. Questions and Answers
  67. Comics and Animation
  68. Places
  69. Discoveries
  70. Gardening
  71. Hobbies
  72. House Keeping tips
  73. Conferences
  74. Parenting Tips and Techniques
  75. SEO(Search Engine Optimize)
  76. Freelancing
  77. Making money on Web
  78. Gadgets or Widgets for Blogger
  79. Blogger Themes
  80. Journaling
  81. Dress Designing
  82. Home Loans
  83. Banking
  84. One Story A Day
  85. Modelling
  86. Fashion
  87. Professions
  88. Reading and Literature
  89. Career Guidance
  90. Mind and Soul
  91. Yoga
  92. Medicine
  93. Antiques & Collectibles
  94. Quotes
  95. Facts Repository
  96. Video /Film Technology
  97. Internet
  98. Social Networking
  99. History
  100. Self Employment


sumber :yourdigitalspace.com

9

empat bulan aku senyap .wadafak ?



hi semua .tehee .lama betul aku x update blog aku ni .da xde pon hits smp 200+ tiap2 hari .dulu boleh la dpt an .haha !tp xpela .sejak aku da freedom dari pengajian Diploma aku ,aku bnyk masa untuk update psl ape saje .tak kire psl aku atau info semasa .klu sape2 yg igt layout blog aku ,aku da tukar bnyk .raseny 100% aku tukar .boring ar asyik same je an .tp klu bkk Google Chrome ok .klu Mozilla mcm cacat skit la .aku tatau la nape .so ,dari 4 bulan from my last post ,bnyk bende yg aku buat dan enjoy .mari kita tgk list2 activity aku sepanjang aku x update blog ni .BAHAHAHA !   xD



  • Final Exam
  • Hari Raya
  • Cuti Semester 5
  • Buat Proposal Final Projek*
  • Happy New Year
  • Bercuti di Bagan Lalang
  • Presentation Final Projek*
  • Photo Marathon MSU / PTPL 
  • Changed Blog's Layout


*activity perah otak cari idea .




p/s :aku da merdeka .YAHOO !     xD


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

total di-perah .

Back to Top