10

the expendable sgt2 hardcore ! XD



assalamualaikum sume .aku disini untuk mengupdate blog aku yg x seberapa ni .smbl2 aku nk tggu liverpool lwn manchester city kol 3 ni ,ade nafsu gak aku nk tulis entri baru .haha .aku da potong rambut smlm .dan x lawa lgsg rambut aku cina tu potong !xtau la dia kencing aku ke x .da la bulan2 pose .aku mls nk marah bnyk2 .haahah .saje je aku bgtau psl aku potong rambut .



aku pegi dlm 6 orang camtu .satu kete Myvi .gile kn ?mmg mengimpit ar kt belakang 4 orang .haha .slmt xde roadblock pe .time tu agak risau la jgk .x psl2 kene saman kang .aku pegi mlm khamis mggu lepas .aku pegi sunway piramid .da smp sunway tu ,kitorang pegi beli tiket wayang dulu .kitorang mmg da plan nk tgk cite The Expendable .bnyk hero plak kt dlm cite tuh .mmg terbaek la an .da lepas kitorang beli tiket tuh ,kitorang pegi Echo Park .saje je nk tgk barang2 .aku pon da lame x pegi kedai besar2 camni .ahah .


masa dok tgk2 barang kt situ ,member aku ni cam berkenan plak ngan satu baju ni .dia pon gi la cucuk2 kt atm tuh .kuar berapa riban aku xtau la an .hahaa .dia beli 2 baju plak .aku dok teringin suar kt situ .acah2 cm smart je .tp fulus plak xde time tuh .wayang kol 11 .time tu kol 10 .kitorang mmg pusing2 kt situ cam orang gile jap .haha .pastu lepak luar .tgk kete2 mahal .haha .mmg da xtau nk watpe an .nk mkn pon da knyg .pastu kitorang gi maen game arcade kt sebelah wayang tuh .aku ngan member aku maen yg game dance2 tuh .sumpah keras gile aku dance .ahaha .gerak kaki je dok nk pijak bende2 nyala tuh .haha .


member aku siap rakam plak video aku ngan member aku dance tuh .sumpah aku kaku .member aku ni ade la lepas satu stage .smp aku je ,terus failed .hahaha .akhirnya smp gak detik kol 11 .ape lagi ,popcorn dgn coke da kt tgn ,terus masuk panggung cari seat .dari awal smp abis ,cite expendable ni mmg best .gempak betul cara dia lwn ,tembak2 ,ngan effect pecah pale dia .haha .kagum gile aku tgk cite nih .ramai gak orang dok wooo! mase dalam panggung tuh .bingit tgk cite ni sbb bnyk tembak2 an .heh .da abis tgk tu ,mmg straight terus blk la .mata da barai lak an .that's all folks .bye !


p/s :bile la nk tgk cite step up ni ?haha .     :D

6

explorace melaka . XD



assalamualaikum sume .sori2 sgt2 sbb aku x dpt nk update dlm 2 mggu ni .aku mcm bz je la .mcm2 nk kene buat .da la ade asaimen aku x siap lg .mcm2 hal lagi yg bermain di kepala batu nih .heh .skrg ni aku rase agak lapang gak masa aku untuk update blog yg x seberapa kacak dan hebat nih .hehe .entry ni pon just cite lame aku nk cite .ek .ape2 pon layan ok .

tarikh 7/8/2010 yakni ari sabtu aku pegi melaka untuk tugasan subjek Pengajian Malaysia aku .aku kene pegi untuk Explorace Melaka .tu la dia punye tajuk besar untuk tugasan ni .tugasan ni sng je .mcm main Amazing Race .tp ni xde la nk pegi smp pegi luar Melaka .pusing2 Bandar Di-Hilir je .hahah .aku gerak pegi kolej dalam kol 7 A.M camtu untuk tggu bas .last2 aku pegi ,bkn ramai yg smp lagi pon .hampeh je .


pastu kene daftar diri kt Student Center .untuk tau aku ni dlm kumpulan mane .kira aku kene berpecah la dgn kwn2 aku .buat haluan masing-masing .sob3 .aku dpt kumpulan 31 .rase ny .aku pon da lupe da. haahaha .aku dpt gak la geng ngan sorang member aku ni .name dia Dash .dia ni macha bechok .tp klu dia ade bgs sbb dia ni la plg pulon dan bersemangat klu buat pape pon .hahaha .badan dia pon besar .aku nk bantai dia pon xleh .sbb aku pendek .haahah .pastu kitorang kumpul kt padang .kene dgr taklimat la plak .lemah betul aku bab bab mendengar taklimat camni .ahahah .pastu amik kehadiran .mane tau nnt ade tertambah satu makhluk allah yang x diingini ke .hahaha .pastu bus smp .kitorang pon pegi la naek bus beransur-ansur .ade dlm 8 bus camtu .


da dalam sejam setengah mcm tuh ,kitorang berhenti kt hentian Nilai .mmg hentian tu penuh ngan budak2 kitorang la .aku time tu baru je bgn tido .da blur da kt mane .aku igt da smp Melaka da .ahahah .pastu kitorang diberi nasi lemak dgn air botol putih .haha .bayar RM30 plak .berbaloi ape .khkhhkk .bile da abis mkn tuh ,lepak2 jap la an .pusing2 pe ade kt sini .bnyk ade gerai je .aku igt ke ade jomheboh kt sini .yela .time tu kt Melaka ade jomheboh .aku igt bleh la singgah jap .nk beli satu pek pringles RM10 .haahah .layan do .pastu kitorang nek bus blk untuk meneruskn perjalanan .


akhirnya pusing2 kt Melaka dkt 30 minit camtu ,berhenti jugak la bas ni .ahah .da pening pale aku dok pusing2 .aku da lama x pegi Melaka .da dlm 8 tahun camtu .last pegi masa darjah 6 .pastu smp kt satu pasar ni .aku lupe la name pasar pe .sbb name pasar ni ade nama org .kt sini bnyk jual barang2 kraftangan .keychain la ,bakul la ,mcm2 la .masa da turun dari bus tu ,kitorang kene pegi Muzium Samudera .kene berkumpul kt situ ikut kumpulan yg diberi .bile da sume kumpul tuh ,kitorang kene create satu sorakan .mak aihh .aku mmg mls la bende2 ni .aku dok diam je .biar je dak2 kumpulan aku buat .hahaah .kire aku tolong sorak je la .haha .da la mengarut sorakan group kitorang .sumpah aku segan gile .aku kn seorang yg pemalu .cewahhh .pastu kitorang dpt la tiket untuk access sume tempat2 bersejarah kt Melaka nih .sbb Explorace kitorang ni merata-rata nk kene lari .payah tol .


tugasan pertama kitorang kene cari muzium ape ntah .pastu kitorang dpt la carik .ahha .senang cite .kene 2 orang buat cabaran yg pertama .kene tutup mata ,pastu jalan ikut instruction yg ketua kumpulan bg ,pastu seluk tangan dlm kotak yg penuh cacing untuk cari syiling .hahah .x susah ,tp disgusting la bg gurl kn .khkhkh .aku x wat pon .mcm aku ckp td .aku mls .tp aku gelak2 la tgk sape yg buat tuh .sori beb .mmg best bile org lain kene .ahahah .pastu kitorang dpt la bendera malaysia kecik yg pertama yg menandakan kitorang da selesai tugasan pertama ni .


pastu tugasan kedua kitorang kene pegi Kota A'Famosa .sedih gak kn .dulu kubu A'Famosa ni kn panjang .sekarang da pendek gile da .sbb da kene pecah .tugasan kedua kt sini plak ,kitorang kene pilih sorang laki ngan sorang pompuan .tugasan ni mcm makan makanan pelik2 .da la kene ttp mata .mmg ko xtau la ko amik makanan pe kn .haahha .dan masih aku tgk dan gelakkan orang .hahaah .jahat an ?member aku 2 orang tu dpt mkn pe ntah .aku tgk muke diorang pon dok tahan pahit mcm mkn peria .hahaha .pastu kitorang dpt la bendera malaysia yg kedua .yihaa .


tugasan yg ketiga plak kene pegi tmpt kt atas ni .istana kesultanan melayu melaka .tp ni replika je kot .xkn la betul2 kot .haahah .yg betul2 aku xtau la kt mane .smp2 je kt situ ,kitorang kene tgkp gamba tiga tokoh pahlawan melaka yg ade dlm istana nih .da tgkp tuh ,kitorang diberi satu bungkusan yg penuh dgn beras ,kacang hijau ,kacang dal ,biji lobak dan laen2 .pastu nk kene ceraikan ikut jenis-jenis ny .mmg dok taksub cite p.ramlee ni la .hahaah .da cerai2 kn pe sume .dpt la bendera malaysia yg ketiga .yahoo .


tugasan yg keempat plak ,kitorang kene nyanyi lagu wali band .tp lirik laen .kira tiru melodi je .haaaha .da la nk kene nyanyi kuat2 .gile ko .pecah tekak aku .wakkaa .lirik dia kire bersifat patriotik la .cewahh .remaja skrg kn da makin x feel merdeka pe sume nih .adoi .pastu dpt la bendera yg keempat plak ye kwn2 .  :)


tugasan yg kelima kitorang pastu kene cari tempat isi minyak kete Tunku Abdul Rahman ni .last2 ,aku amik bahagian dlm tugasan ni .ahahah .dia bg mase 3 minit rase ny .tp aku lgsg x jumpe !ntah mane tmpt isi minyak kete nih ?pening pale aku .smp baring2 aku dibuatny .ahahah .last2 x dpt jumpe ,kitorang kene denda stay kt situ 5 minit .lantak la budak2 kumpulan aku nk ckp pe .janji aku da bertungkus-lumus dok cari .haahah .da abis kene denda tuh ,dpt la bendera malaysia yg kelima walaupun x succesfully jayakan tugasan td .ahahah .


pastu kitorang kene berkumpul blk kt Muzium Samudera yg kapal besar tuh .smbl2 tu mkn nasi tomato kot .untuk makan tengah hari .padahal time tu da pukul 5 .lepas tu ade taklimat lg ,penyampaian hadiah dan bla bla bla .patu tggu bus tu yg lame ny .dari kol 6 P.M smp kol 7.30 P.M kitorang tggu bas .aku xtau la bas ni pon jln2 gak kot .ntah2 drebar bus sume gi mandi kt A'Famosa Resort kn .cam haram .time tu aku tibe2 hyperaktif ngan kwn2 aku .haha .pastu da nek bus sume ,smp kol 9.30 P.M camtu .aku straight tido .haha .


p/s :kaki aku melecet teruk sbb pegi xplorace ni .suck .   :(

18

majlis berbuka puasa SISE .



assalamualaikum sume .fuhh .pnt gak ari ni .walaupun pose ,aku dok berlari ke sana sini gak la .bnyk bende nk kene buat .haahah .tp xpe .disebabkan tenaga yg bnyk dgn sahur yg mcm x sahur ,dapat gak aku bertahan sampai ke waktu berbuka .


td pon ade majlis berbuka pose kt kolej aku .tp untuk SISE je la .dan aku lupe SISE stand for what .hahaah .kol 7.00 tu ade da gerak da .da la pki baju melayu pinjam je .dgn spray perfume bagai punye .sbb aku bkn mandi pon .mls nk mandi .org kate mandi lewat sblm berbuka tu makruh .haahah .da smp kt kolej tuh ,tgk cam suram je .ade ke xde ni ?tgk2 da ramai yg berhimpun dlm dewan .sume semangat nk berbuka .aku pon mcm x leh blah la an .aku plak lmbt .xde tmpt nk duduk !so ,buke pose kt luar dgn minum air ribena sambil berdiri .pastu terus gi semayang maghrib kt surau kolej aku tuh .da lepas maghrib tu baru la leh mkn .




sdp gak nasi minyak yang lecturer2 aku masak .time tu panas2 lg kot .kene dgn ayam masak merah plak .aku makan dlm group aku .ade 4 orang .addy ,ijat ngan farith .farith pon baru ari ni aku nampak muke dia .lame x jumpe dia .hahah .da lepas mkn tu ,terus blk umah .sbb member aku nk pki kete kwn aku ni haa .dia ajar kelas tuisyen .jgn dia ajar bende bukan2 kt budak2 spm tu da la .haahah .sori wan .   :)


p/s : aku rase skrng ni cam nk menjamah Burger King plak .lamo x mkn ni .  XD

6

sori kwn2 . :(






assalamualaikum sume .sori sgt2 sbb aku lgsg x dpt update blog aku nih .aku rase da dkt 3 mggu aku x update an .mcm xde mood je aku nk update .tp xpe .aku rase mggu ni bnyk kot bende aku nk cite .tggu dan lihat jela ok .salam sayang dari saya .azry azhar .   :)

11

niat jogging x kesampaian ! XD



assalamualaikum sume .selamat pagi .hehe .sori la sbb post awal2 camni .aku da lame x post topic yg baru kn ?maklum la .aku da xde happy moment aku nk cite kt korang .aku asyik dok umah je .dok umah bkn watpe pon .tgk tv ,on9 .itu jela .td pon aku bgn kol 6 .semayang subuh pe sume ,aku terus on9 .skrg ni aku da rajin bgn awal tau !huhu .


smlm dkt facebook kn aku kate aku nk pegi jogging kn .sbnrny mase aku tgh post tuh ,langit kt luar mmg da gelap .tp niat aku yg ikhlas ni(cewahh) ,aku kental jugak ar nk pegi jogging .bile aku da gerak umah kwn aku nk pggl dia ,time tu x ujan lagi tau .pastu bile da gerak smp dpn pekan ,ujan straight lebat .bengang tol .terpaksa la berteduh dekat kedai .tggu smp ujan berhenti .tp tgk ujan x berhenti2 pon ,aku redah gak ar blk kol 7 camtu .takmo ar aku nk lepak lame2 .da la sejuk gile .hahaha .



p/s :japgi jgn ujan da la .kol 7.30 A.M nk gerak jogging ngan bapak kwn .

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

total di-perah .

Back to Top