9

gigs ,midvalley ,mcd .



assalamualaikum sume .dapatt jugak aku update blog ni sbb smlm aku bz sgt2 .ptg td pon aku dok tido sdp je .sbb x cukup tido dari penat smlm la kot .walaupun pagi2 da bangun .HAHA .okey la .ni aku nk cite psl smlm .smlm aku pegi gig kt one cafe .pastu mlm aku pegi midvalley plak .pastu aku pekene mcd plak .fuhh .sumpah syiok !x rase plak bleh rezeki dtg camtu .teehee .


kelmarin ,budak2 ni da janji da nk gerak awal .maybe dl tengah hari camtu .aku pon ok kn jela an .lg elok pegi awal .pastu semalam ,aku tgk jam kol 12.30 P.M da .tp sekor pon x dtg umah aku lg .HAHA .aku pon kol la kwn aku sorang ni ,Topek .dia pon x mandi pe lg .pastu dia ckp nk kol kwn aku si Dadok plak .aku pon siap2 la awal2 .aku mandi ,pki baju pe sume an .pastu tu time tu da pukul 1 P.M .bdk2 ni masih x dtg-dtg lg .aku pon pegi la pekene cendol jap .sorang2 je .aku rase time tu nk mkn rojak .tp kang dlm gig ,berak2 plak an .HAHA .aku pekene cendol pulut je .cendol sini mmg terbaik .nk rase ,meh dtg sg.besi .HAHA .pastu aku blk ,aku terus je online smbl lawat2 blog blogger yg laen .diorang masih x kol-kol .tp aku rilek jela online .ade gak bende aku nk buat .teehee .

pastu dlm kol 3 P.M ,Dadok dgn Iskandar dtg belakang umah aku .haa !baru nmpk batang idung diorang .da pukul 3 P.M baru nk smp .pastu tggu si Topek ni siap2 .si Dadok nk pinjam lens DSLR aku ,sbb lens DSLR dia cam rosak ke ape ntah .x bleh nk auto focus .aku bg la pinjam .sng dia nk tgkp gamba kt gig tuh .bile Topek da smp ,terus la gerak One Cafe kt KL .aku rase maybe ramai yg tatau kot tempat ni kt mane .tmpt ni dkt je ngan Jln Lorong Haji Taib 5 .tp mase gerak tuh ,ade je adegan2 yg x best dilihat .aku tgk si Dadok ni bwk moto bahaya .kejap kiri ,kejap kanan .gile betul .pastu pegi masuk Muzium Negara ,konon2 shortcut la .aku tgk xde la jauh mane nk pusing pegi Dataran Merdeka tu pon .HAHA .


akhirny !smp juga ke destinasi yg dituju .tp time tu baru kol 3.30 P.M .aku tgk apesal cam lengang sgt tmpt nih .mcm x ramai orang je .da la x start lg .sumpah lmbt .kitorang pon dok la dpn kedai tuh .ade bangku kt situ .lepak2 je smbl tgk budak2 yg dress up acah2 ganas la .HAHA .tp kebanyakkanny x kene lgsg ngan budak2 tuh .lawak ade la kn .ade satu mamat ni aku igtkn pompuan ,rupe ny laki .sbb dia dress up emo abis .dgn make up la .gincu pe sume .sumpah geli .aku x berhenti-henti gelak .HAHA .pastu dlm kol 4.30 P.M baru la dpt beli tiket di atas ni dan masuk ke dalam dewan acara .mule2 tu band Mermaid yg main .band ni pon leh thn gak la .pastu band Starting Fight .walaupun diorang yg organize gig ni ,tp band diorang cam kurang dpt sambutan skit la .skit je la .ehh untuk pengetahuan korang ,ni bkn gig indie ok .ni gig metalcore hardcore pe sume tu la .pastu aku kuar dewan lepas dua band nih .aku lepak mkn jap .


sebelah kiri Topek ,yg petani tu Dadok .diorang tgh mkn nasi lemak .aku x mkn .aku minum air coke je .tp rase lapar la jugak an tgk diorang mkn .last2 ,aku order jugak la nasi lemak .sumpah lapar beb .nasi lemak biasa jela .aku tgh perut kosong ni ,mkn sambal plak an .tkt tercirit je japgi .HAHA .lepas mkn ,aku masuk blk dlm dewan acara .time tu band This Sunday .ade sorang member aku ni ,Iskandar .dia minat sgt ngan band ni .belum band tu start ,dia da pegi dpn stage .batak x batak la an .HAHA .pastu layan2 jela lagu tu cam bese .yg member aku td tu ,da 2-Step ,Breakdown pe sume kt tgh2 tuh .aku ngan kwn2 aku tgk je .tp lagu This Sunday ni bnyk best2 .pada mule ny aku xde la minat sgt band ni .tp band ni best la !pastu band Arsonist plak .x kurang juga hebatny .leh thn .pastu keluar dewan acara sbb time tu da Maghrib .


lepas Maghrib ,band yg aku tunggu2 akan perform .Massacre Conspiracy !haha .mmg aku target band ni je dari td .lagu lame smp lagu baru aku dgr .x pernah lekang aku ngan lagu2 diorang .lagu2 diorang mmg terbs la .tp mcm x complete plak bile sorang lagi vox dia xde .tp aku layankan jela .asalkan aku puas ati .HAHA .mase band ni maen ,member aku si Topek da naek hantu da .dia crowdsurf ,breakdown pe sume la an .rase ny da 5,6 kali dia crowdsurf .bapak best aku tgk .aku ade gak nk wat breakdown ,tp x smp 3 saat aku da terpelanting sbb kene terajang .HAHA !tp tu la adat mosh an .kene sepak ke ,penumbuk ke ,xleh la nk gado2 .pndi masuk ,pndi la amik risiko .teehee .

pastu terus blk sbb nk pegi midvalley .sbb topek dgn dadok nk amik gaji diorang kt GSC .diorang da seminggu keje situ .ari-ari OT plak tuh .dalam kol 8.30 P.M kitorang gerak ke sittu .bile da smp ,diorang pegi la amik gaji kt dlm GSC .diorang amik cash .aku ngan iskandar jln2 la sekitar GSC tuh .aku tgk bnyk plak filem2 baru nk kuar .ade yg best dan ade yg merapu .lgpon aku bkn ade mood nk tgk2 wayang ni .bek aku dok umah layan game ngan blog aku je .HAHA .lepas diorang da amik gaji ,kitorang pegi plak kt satu exibition nih .ade bnyk alat2 muzik yg bleh di-test .aku dpt test keyboard ,drum dgn tambla elektronik kot .HAHA .ade mase aku nk men drum tuh ,tibe2 drum tu mcm xde bunyi .yela .sbb drum elektronik kn .


aku pon rase cam cuak la gak an .sbb time aku nk men je ,rosak .aku blah ,wat bodo je .aku pegi la tgk ade bro ni men gitar .x sangke dia sealiran dgn kitorang jgk .dia men lagul Lamb Of God - Set To Fai .ternyata hebat bro ni men gitar .aku tgk gadget2 kt situ bnyk .sume effect ade .tp dia pki effect metalcore la an .aku tgk harga ,RM499 .telan air liur jela aku .bile la nk dpt agakny .men gitar pon terkial2 lg .pastu blah dari stu ,member aku yg si Dadok ngan Topek ni nk blnja mkn mcd .rezeki orang nk belanja plak an .mane nk sangke .pastu pegi je mcd kt bwh tuh .kitorang order mcdeluxe black pepper tuh .sume set large .amik ko .da mkn kt one cafe ,mkn kt sini lagi .HAHA !


pastu ape lg ,rabakkan perut la !sume makan dgn rakus .klu bleh xnk tggl satu sisa pon .tp ape bleh wat .ade jgk la sisa-sisa yg tertinggal .bayangkan la sorang da teguk dua cawan air .dua kali refill coke .HAHA .ramai yg dahaga rupe ny .sume muke mcm da x larat nk mkn .sumpah kenyang sgt .smp kentang pon da xleh nk abiskn .tp burger mcdeluxe blackpepper tu xde la pedas pon .x pedas lgsg .taruk cili sos ,baru la ade rase .lepas mkn tu ,perut kitorang sume cam da mengandung 6 bulan .kembung x igt .dgn sumbat air coke lg .mane x kembung ny ?gas bnyk dalam perut .masing2 sendawa bnyk kali .xde la .tu aku tipu je .HAHA .pastu blk la sg.besi dan menjalankan aktivit seperti biasa .




p/s :lenguh kaki aku ni x ilang-ilang lagi .perghh sakit .     :P

9 comments:

Anna Boleyn said...

wohhooo~ sellu ke pergi gig?

xazryx said...

dulu selalu ar .tp skrg sbb da belajar ,jarang je .hehe .

Hani Shah said...

waaa gi gig tu x gtau.. ingt mau gi tp tadak kawan lak

xazryx said...

alaa .ko x bgtau .tp band tmpt ko ade la dlm 2 group yg perform .

b.r.u.t.a.l.s.o.l.o said...

layan selagi muda..cool

Khairunnisa' said...

Pekena cendol kat mana lah ni? Macam pernah lihat je.

Pupuchik

Cikbelog said...

wohooo!! besnya pekena mekD..dah lama x makan mekD..hekss

Umie Nadhirah said...

Bestnye,, kol 12 nanti ade gig gak kat Kuching.Tapi, umie x dapat pegi =(...

Maryam Fatanah said...

visit here....weeee

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

total di-perah .

Back to Top