pansoon oh pangsun .



assalamualaikum sume .and selamat tgh mlm .aku saje nk update awal skit sbb skrg ni pon tgh x wat pape .yg ni pun aku baru blk dari kedai makan .makan kejap td kt catpar .tp aku order nasi dari kedai lain .haha !sambil2 dok kopipes gambar2 dari hp aku ke komputer ,sambil2 tu gak aku on9 sambil download movie2 baru .bnyk gak movie2 baru yg da ade rip ni an .makin seronok la pc aku menyimpan movie2 yg sensasi .haha !


sebenarny lepas aku post entri yg sebelum ni ,aku da gerak ke pansoon dgn kwn2 aku .tp malangyn member2 aku tido membabi buta kt umah plak .haha !aku ni dok la bersengkang mata kol diorang .mula2 aku kol organizer event ni ,emi .dia pon br bgn tido .pastu dia soh aku kol kwn2 aku yg laen .ade yg angkat ,ade yg angkat sore mcm baru lepas jogging ,baru lepas bngn tido ,yg angkat kol aku x ckp langsung pon ade .maybe tertido kot !haha !pastu aku pon lepak la kt umah dgn abg sedara aku dlm bilik .smbl on9 ,dgr2 lagu ,men gitar ,tetibe mak aku soh pegi pasar beli serai .haha !aku pegi la beli .selamat la aku da mandi pe sume .sbb semangat nk pegi mandi air sungai .bahahah !

and orang pertama yang datang umah aku adalah acik .dia ni mmg klu janji tepati masa .pastu secondly datang plak si organizer ,abg emi .haha !kitorang tgh tggu budak2 yg laen dtg .pastu dtg la sorang2 .tp x gerak2 gak .sbb tetibe ade dua orang girly girly nk ikut gak .pastu si emi ni pegi la amik diorang bersama abg polis ,arai .tggu diorang ni da bleh mandi peluh aku kt dpn umah nih .bek xyah mandi air sungai .hahah !last2 diorang soh tggu kt sebelah jejantas .jalan tu nk menuju ke destinasi yang dituju .yg si papit nk pegi beli stripe gitar kapok dia .tp sume ckp lepas blk beli la,kang kelam kelabit plak jd ny .





pastu sume bergerak la dalam satu konvoi .sebelum tu singgah la dkt stesen minyak Petronas masa sebelum masuk simpang ke Maktab Polis Di-Raja Malaysia tu .sume pakat2 isi minyak pe sume ,beli la barang2 makan pe yg patut ,pastu sambung perjalanan .kitorang ikut jalan acik .dia bwk jln ke mane-mane ntah .aku igt dia nk culik kitorang .haha !ikut jln pasar la ,jln kecik la ,aku pon dok pikir mcm mane kete si papit tu nk lalu jln2 tuh .pelik sekejap .ntah la dia ikut jln mane .selamat dpt gak follow dari blkg .

mase otw tu ,aku rase aku mcm tetido atas moto .yela .aku kn x tido lg masa tuh .mata pon mcm berat je .kadang2 hampir nk terpusing handle tempat lain gak la .haha !tp x la berat sgt .bleh dikawal kot .aku igtkn risiko aku xcident tggi ,tp member aku sorang ni lg tggi risikony !bayangkan la ,member aku yg nek lagenda ni bersembang dgn member aku bwk LC ni .da la dua2 sedang memulas throthle .pastu si yg lagenda ni bleh plak nk brek secara kuat .yg member aku si acik ni belakang dia .ape lagi ,buuuummmppp !bersepah moto member aku si lagenda ni dgn dia2 skl .ade dua tiga saksi mengatakan yg dia terseret .tp tatau la .tgk pon luke dia cam dalam gak .pedih tu .aku pon pernah kene luka camtu .mmg pedih klu nk mandi atau bergerak .kene kt lutut plak an .


tgk moto dia pon mcm ade la rosak2 skit an .tp xdela teruk sgt .cume ade part2 yg tertanggal rase ny .pastu dia bleh gerak lg ,jd kami pon teruskan blk perjalanan .masa dlm perjalanan tu ,aku x seiring ngan diorang .aku seiring dgn dua orang member aku ni .kitorang saje bwk slow .lgpon aku tgh ngantuk ,bwk laju2 bahaya .kang x psl2 jd bende lain plak .adoi .da smp kt sg.chongkak tu ,kol la diorang .diorang kate pegi atas lg .jd kitorang bwk la laju skit nk kejar diorang .bile da smp ,ade member aku sorang ni da bkk baju da pon .tggu time nk terjun je .hhaha !

tp air sungai kt tmpt yg aku berhenti ni cam deras je .x berani plak aku nk mandi .sbb aku pernah lemas air deras camtu masa aku kecik2 dulu .phobia tu ade lg la kn .tp aku ade tgk sekumpulan budak2 kampung mandi air deras tu .perghh .pro !rilek je diorang mandi situ .siap bleh wat backflip pe sume .haha !time tu aku x mandi lg .budak2 ni mandi da .diorang pon cume rendam2 je .aku tgh men gitar .saje je men .men la lagu sedih2 .pastu lagu hardcore core plak dgn topek ,dadok dan iskandar .perghh samok !sonok aku time tuh .


ohh lupe nk bgtau .sblm mandi tuh ,selipar member aku ni putus .si topek ni try la ujikaji sains dgn membakar getah penyangkut selipar tu .pastu terus lekat .tp x jd2 gak .bila bakar getah selipar tu ,bau dia mmg jgn ckp la .busuk !kira masuk akal gak la sbb getah klu dibakar ,akan jd lekit .tu yg bleh melekat kt selipar tuh .thumbs up for topek !yeah !

 
aku tgk mcm x tahan je tgk budak2 kampung tu dgn kwn2 aku ni mandi .jd aku pegi la tukar baju ,pki suar pendek pe sume .haha !da siap aku tukar baju ,aku pegi ikut topek ,dadok ngan iskandar pegi mandi ngan budak2 kampung tu .amik tips skit dari diorang cara2 nk menghadapi air yg deras smbl enjoy .haha !masa mandi air deras tu ,mmg tergelongsor la smp bwh .kitorang terkial2 nk tahan kaki bagi x hanyut jauh .sakit gak la sbb batu bnyk kt bwh .tp best !ujikaji pertama si iskandar .muke dia da cuak gile bile hanyut tuh .hahah !tp last2 best ar sbb dpt gak menikmati air deras .x pyh nk main water slide kt Wetworld Shah Alam .haha !

                                            topek ,dadok and iskandar .member satu pale !

pastu lepak jap la dekat tempat air cetek .aku sempat gak tido dlm air .maybe ngantuk sgt kot .haha !lap badan sume ,pastu tukar baju untuk blk .sbb pnt an .time bwk moto tu mmg kaw kaw la slow .mcm bese ,aku ,topek dan supi mst kt blkg .bwk slow je .time tu da nk senja .sejuk je suasana kampung .tp mase nk blk tu mmg jam la dkt Batu 15 .lori ,kereta ,motor ,bas keluar masuk ikut satu jln tu je .agak bahaya untuk penunggang-penunggang moto .ohh ea .pastu berhenti jap kt stesen minyak Petronas .si emi ni isi angin tayar moto dia .pastu blk ikut haluan masing2 .

da smp umah tu ,aku terus tido .pnt sgt .aku x tido dlm bilik aku sbb sepupu aku tgh men game .so ,aku tido dlm bilik ayah aku .tp aku tido 2 jam je .pastu aku pegi mkn kt luar .kailan ikan masin mak aku buat da abis la plak .terus hilang mood nk mkn nasi kt umah .haha !



p/s :esok nk pegi mane la plak .ade 5 ari lg aku bleh berenjoy sakan .hahaa !      :P


1 comments:

abgreds said...

best hoh tengok korang ni... accident, konvoi, ngantuk2, mandi, sipo cabut..cam abgreds dulu2 gak..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

total di-perah .

Back to Top