29

freemason/illuminati di malaysia .jgn terkejut !



hello ,ape khabar sume ?bagi sesape yg tgh keje tuh ,jgn la tensen2 .hehe .ari ni nk kongsi skit psl freemason kt malaysia nih .sume ni ade kene mengene dgn anwar ibrahim ,pkr dan laen .harap2 sume berfikiran positif dan jgn menuduh sebarangan pada post ini .terserah pada reader nk percaya ke xnk .

AMARAN ! : TOPIK INI HANYALAH BERSIFAT INGIN TAHU OLEH PENULIS .DENGAN SEDIKIT RESEARCH YANG DIBUAT ,DIHARAP SUME READER DPT BERI KOMEN POSITIF .SAYA UMUR BARU 20 THN ,X TERLINTAS NK BURUKKAN MANE2 PIHAK .CUME PERASAAN INGIN TAHU JE .THANX !




so ,ape kene-mengene freemason dgn parti keadilan rakyat(pkr) nih ?klu korang sume perasan ,lambangny saje sudah menyerupai 'the all-seeing eye' yang terdapat pada note $1 Amerika .





biar aku terangkan ape maksud "novus ordo seclorum" dan "annuet aceptis" .ini adalah bermaksud untuk pembulatan dunia atau pun dunia akan dikawal 100% oleh freemason .mereka melakukan satu agenda iaitu "New World Order" dan kebanyakkan pemimpin-pemimpin dunia skrg adalah di bawah agenda ni .termasuk atuk bush sndr ,Prescott Bush .dan simbol pkr juga boleh disamakan dengan One-eyed God Horus ataupun dikenali "Tuhan Matahari" yang disembah sejak zaman Predynastic hingga Zaman Greece-Roman .


kenapa ade gambar george washington boleh disamakan dengan imej baphomet nih .ini sbnrnya adalah patung george washington yang ditempah khas dari Italy .semasa  patung ini dituunkan dari kapal ,sume yg berada di situ sgt2 terkejut .patung ini diukir dengan persamaan rupa dan gaya baphomet seperti disebelah adalah kerana george washington adalah presiden amerika yang pertama menjadi ahli freemason ini .x heran la klu patung dia diukir sebegini sbb anda sume da tau latarbelakang beliau .

Illuminati yang ada sekarang ini diasaskan oleh Jesuits/Vatican. Ignatius Loyolaasalnya adalah dari kumpulan alumbrados(the illuminated). Perkataan ini sebenarnya berasal daripada illumination atau enlightment.



Sebenarnya, Jesuits yang menulis the protocols of zion, dan mereka jual nama Yahudi untuk agenda jahat mereka dan menuding jari ke arah Yahudi!zion ini adalah kearah penubuhan negara untuk zionist .dan perlu diingatkan .zionist tidak sama dgn yahudi yang lain kerana untuk menjadi zionist ,tak perlu nk jadi yahudi .mcm korang tau isu sekarang nih ,banyak rabbi yahudi yang membantah sekeras-kerasnya kapal bantuan ke gaza yang diserang israel kerana bknny yahudi yang buat ,tp adalah kerajaan zionist yang sedang memerintah israel skrg .rabbi yahudi juga membantah penubuhan negara israel kerana mereka ditegah untuk menubuhkan negara sendiri oleh tuhan .


ok ,berbalik pada di atas ,nape saya terangkan tentang jesuits ?ini lah ringkasan tentang jesuits .
Kumpulan Jesuits telah diharamkan oleh Roman Catholic Church melalui Papal Bull pada tahun 1773 oleh Pope Clement XIV. Selepas itu Jesuits beroperasi secara undergound, dan Jesuits itulah yang telah mewujudkan illuminati moden tang menjadi kepala kepada kegiatan freemasonry di seluruh dunia .



tau x ape yang dibulatkn kt gambar di atas nih ?simbol IHS ini lah lambang Jesuits yang diterangkan td .Jesuits ini telah diwujudkan semula selepas membuat kacau di Eropah pada tahun 1814 oleh Pope Pius VII.gambar ini diambil di Common Word, Universiti Georgetown : Dari kiri Tony Blair(bekas Perdana Menteri Britain), John Esposito, Mustafa Ceric (Mufti Bosnia/IIIT), Kjell Magne Bondevik (Bekas Perdana Menteri Norway) dan Anwar Ibrahim (IIIT).ade juga yang mengatakan yang anwar ibrahim ni adalah ejen Nasrani(Jesuits/Vatican) .



dan ini adalah Lodge Officers untuk tahun 2010-2011 .ini adalah jawatan untuk Grand Lodge of Canada di Ontario .organisasi ini adalah organisasi freemason di sana .Anwar Ibrahim adalah salah seorang ahli bagi pertubuhan ini .Anwar Ibrahim juga pernah memegang jawatan ini pada tahun 2008-2009 .

terdapat juga bangunan-bangunan freemason yang menjadi tempat persidangan dan pemujaan di Malaysia .(dlm bulatan-Logo Masonic Lodge.)

                                               bangunan freemason di Johor Bharu,Johor .

                                                               Masonic Temple di Penang .


adakah ini satu kebetulan atau trick semata-mata ?logo mata sebijik mcm logo freemason iaitu 'all-seeing eye' digunakan pada logo PKR ini ?terpulang pada anda untuk menilai .terdapat juga simbol2 lain pada logo parti2 lain di Malaysia .contohnya di bawah ini .logo gabungan parti keadilan nasional dan parti rakyat malaysia .

                                    

ape kata korang ?adakah sume ni satu konspirasi,kebetulan atau kenyataan .tu sume terpulang pada budi bicara masing2 .aku pon xde la percaya 100% pada bende nih .cume research dan sebarkan pada korang semua je .xnk caya xpe .klu percaya pon xpe .dan sila berikan pandangan komen positif .terima kasih .akhirnya selesai juga post bende ni .hehe .

p/s :thanx pada beberapa website yang jadi tempat untuk aku research .bnyk sgt nk nyatakan kt sini .


29 comments:

KaiZeN SHiNoBi said...

ade reference tak? bahan2 based untuk research nih? nak usha2 gak... tengs

Nasrina said...

this is not a coincidence .. i think this is the truth.. semuanya utk mengaburkan mata rakyat... parti ni parti yg kuat sebab di support oleh freemason.. i dont know.. if malaysian keep voting for them... *sigh*

xazryx said...

biasa la .politik malaysia .agak kotor dan hitam susah nk percaya .untuk information ,pegi sini ,http://www.anwaraidc.com.tp x bnyk sgt la .

Rabiatul Adawiyah said...

Astaghfirullahhalazim.. Perkara ni memang sangat membimbangkan saya sebagai manusia biasa.. Semoga Allah s.w.t melindungi kita smua.. Utk lebih terperinci kat www.wakeupproject.com... Org islam punya web forum.. Support mereka, dari duk berFB jer.. hihi..

www.rabiatuladawiyah.com

abangfaizul said...

terima kasih atas maklumat ini. saya benar2 mengharagainya...

Noor Amin bin Ahmad said...

http://www.iosphere.net/~dixonr/ln2006.html

nah gambar anwar ibrahim yang kau kata tu, kah kah kah

sharque said...

Erm..Mungkin BETUL atau mungkin keBETULan..
tp..anda boleh menilainya secara peribadi sbb setahu saya,politik atau pemerintahan yang tidak mengikut landasan nas/syariat tetap tidak BETUL bagi Islam..tak kiralah siapa, kalo lari dari rukun Islam..itu kufur namanya..Na'uzubillah..kita mintak jauh la dari sumer tu ye..

thE nakaL_90 said...

bgusla azri coz da bgi info yg detail,..aq mula dgr tntg freemason ni taun lpas,..n skrg aQ da mkin knal skit demi skit tntg freemason ni,.cuma aQ nk suggest korg usha2 la 'the arrival',..the arrival ni comform better klaw korg tgk,..tp xla critakn tntg freemason plak,..huhu
~salam dari pecinta islam~

Mr.fatheque Colbota said...

good piece of work bro..saye bangge ada golongan mude mcm nie so kite taklah jadi the unthinking majority.

eidlan said...

hey...its pretty kewl, u aware of this,sounds pretty much like a thing dat we should go against huh?..but...have u check ur download section?.. its kinda bounce the other way around... :)

Munafik Besar said...

salam. aku curik gambar2 kau untuk entry aku, yek..sila baca entry aku pasal kegiatan terbaru mereka di Malaysia yang didedahkan oleh guru kepada seorang wali kepadaku di: http://payabesarpedas.blogspot.com/2010/08/interview-dengan-wali-pemerhatian-dari_29.html

abang beca di tengah jalan said...

mana ada. tipu la

http://grandlodge.on.ca/framesofficers2010.html

(buat pengetahuan anda semua, saya tak suka anwar. tapi saya lagi tak suka cerita2 karut)

Lautdalam said...

ini dia..kuat tul kencing hahaha..

http://img202.imageshack.us/img202/1407/49268508.png

http://img143.imageshack.us/img143/9616/photo2xxe.jpg

atiq said...

eh aq pun tengok latar konvensyen tuh memang idea nya arah dari/ke iluminiti..mesti ada apa-apa tuh..orang pandai2 dan berpengaruh macam kita juga suka terjun dengan labu-labunya. aku link k.

Muhammad Faiz said...

kalo btul la bnde camni dpt disahihkan spenuhnye..kite kene cari jln utk hapuskan fahaman x gune nih!

Muhammad Faiz said...

kalo btul2 la mende camni dpt disahihkan spenuhnye..kite kene hapuskan fahaman x gune nih!

Zainal said...

Biar ada bukti yg sahih..jgn main ikut/copy dr blog2 lain tanpa usul periksa..free je dpt dosa fitnah..

Sarah . . . said...

wuuyoh. illuminati dekat malaysia. Cbe tengok logo Search, (ala, yang rockers tu) dekat google. ada jugak mata satu tu.

ahmadikhwanfaiz said...

pada KLCC pn sgt jelas la unsur illuminati.....

BUMGT 6970 - Management Consultancy said...

.

Orang MELAYU kita selalu TAKSUB benda yang remeh-remeh.....

Perkara yang PALING PENTING ialah SHALAT 5 WAKTU....

Ada berapa orang Melayu yang benar2 FAHAM maksud dan pengertian SHALAT bermula dari Doa Ambil Wudhu, Doa lepas Azan... dan semuanya sehingga Tahhiyat Akhir....

Orang MELAYU main HAFAL dan tak tahu maksud dalam BAHASA ARAB...

Setakat sokong UMNO... tapi...
a. Harga Barang Makin Naik
b. Agama ISLAM sering di-hina oleh media massa utama (main-stream)
c. Rasuah di-amal-kan hampir ke 70% kakitangan kerajaan atau "government servant"
d. Fitnah dan video seks serta aktiviti seks di-HALAL-kan
e. Hasil negara di-rompak oleh UMNO
f. UMNO duduk rumah banglo dan kita duduk rumah flat aja
g. UMNO pakai kereta Mers, BMW, dan kita pakai kereta KANCIL 2nd hand

Bangunlah ISLAM MELAYU.... jangan terus ditipu oleh konsep KeTUAN-an MELAYU...

:-(

.

DOuNuT'S aRtworks said...

tapi setahu aku la, geng2 under freemason nih akan dpt kekayaan, kuasa, pengaruh , kdudukan sume la, tapi tgok parti2 yg masok ni mcm xde je sume tu. masok freemason utk kalah ke?

Unknown said...

kalau cerita illuminati ni real, we can say that UFO wujud. Sume org dah agak dah. Siapa lagi yg bina Piramid tu? Tp yg lebih menyeramkan, kalau illuminati ni real, ada manusia macam kita sanggup MELETUPKAN 2 bangunan, pastu hentam bangunan tu dengan kapal terbang. Pastu cakap Islam yg buat. Hantu betul.

muhdrashidi said...

sebelum cakap baik berfikir..

a) harga barang makin naik
engko pikir la sapa yg control tu

b) Agama Islam di Hina
engk tengok bukan setakat agama nama Allah sggup di gadai..sapa buat tu?

c) rasuah lebih 70% dlm gov
eh cuba engko bak mai bukti!! ckp ikut sedap mulut

d) fitnah video seks
kalo engko x dpt terima kenyataan tentang kebenaran yg didedahkn..jgn dok sasau tuduh mcm2..siapa yg sukadok fitnah mamat oi?

e)hasil negara dirompak
engko tahu ke ape engko cakap..main redah je

e)UMNO dok rumah banglo kita dok rumah flat
engko xreti bersyukur..dengki dgn kejayaan org lain..memang hasat dengki penuh sifat mazmumah..

f)UMNO naik merc bmw
wei engko tgk nik ajis mb negri termiskin yg kononnye bejurus tuh naik ape?!! merc 320 v8 woi..pm naik perdana je

BUMGT 6970 engk jgn dok wat citer dongeng la..nak hasut org2 muda yg bersih nih..pikir la sendiri.

ammar syatbi said...

aku sokong muhd rashidi.. hentam je org2 yang takdak otak mcm BUMGT 6970.. kasi terajang kat kepala dia baru tau

Raden said...

anwar ibrahim ada sorang jer ke kat dunia ni... hahahaha... gemok pulak anwar ibrahim freemason ni... hahaha

blu dolphin said...

Since I'm Chinese Malaysia...naturally I hate the BN/UMPO lanun racists coz to me human is human regardless of race. Either is your character make you a piece or shit or a gem.
Anyway...thank you for confirming my suspicions on Anwar. It all started when i kept looking at their Keadilan flag...something inside me felt not right. It reminds me of the all-seeing-eye I've seen so many times in the US dollar bill, K-pop, US-pop (yup those are Illuminati as well) .

Izza Rozieka RoziQin said...

MAYBE betul krn selalunya mereka yg join freemason ni tjuan mreka adalah untk mdapatkan harta , pangkat , dan juga kdudukan . hm who knows ? Wallahuala.

Izza Rozieka RoziQin said...

MAYBE betul krn selalunya mereka yg join freemason ni tjuan mreka adalah untk mdapatkan harta , pangkat , dan juga kdudukan . hm who knows ? Wallahualam

MgBB said...

Cup cup cup pasal benda ni dah lama ak pown ada wat research... Tp pasal anwar tu yg ko tunjuk gamba ada nama anwar tu bkn anwar pkr ni.. Anwar ni anwar lain... Ala mamak sikit muka dia.. X pasti link kat mana yg pasti bukan anwar ibrahim.. Sekian

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

total di-perah .

Back to Top